Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ειδικές περιπτώσεις :Μάλαξη Κυτταρίτιδας - Εισαγωγή


Εισαγωγή  στην προσέγγιση ειδικών περιπτώσεων μάλαξης  - Μάλαξη Κυτταρίτιδας 


Μισαηλίδης Νίκος 2014  (Σημειώσεις σε συνέχειες μέρος Α)

Ο ορισμός του ωραίου γυναικείου σώματος στην εποχή μας δεν περιλαμβάνει την κυτταρίτιδα. Αντιθέτως είναι η απουσία της που ορίζει το τέλειο σώμα. Η διόγκωση του λιπώδους ιστού και η κατάσταση που επιφέρει στη δερμίδα και υποδόρια ,είναι ο αιώνιος και μόνιμος αντίπαλος , της γυναίκας .
Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν κάθε γυναίκα να νιώθει μειονεκτικά με την παρουσία της κυτταρίτιδας και να προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να απαλλαγεί. Όπως λογικό είναι αυτή την κατάσταση να την εκμεταλλεύεται η βιομηχανία της ομορφιάς που περιλαμβάνει Εμπόρους, Φαρμακοβιομηχανίες, Ιατρούς, Αισθητικούς , Μασέρ , Γυμναστές και Διατροφολόγους .
Όταν υπάρχει ζήτηση υπάρχει εύφορο έδαφος για προσφορά. Περισσότερη η ζήτηση , μεγαλύτερη η ανάγκη της αγοράς, αυξημένη στατιστικά η πιθανότητα εξαπάτησης.
Υπάρχουν κάποιες αλήθειες λοιπόν για την κυτταρίτιδα (όρος που δεν είναι σωστός αλλά έχει επικρατήσει) όπως και μύθοι .
Οι σημειώσεις αυτές έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν το σωστό από το λάθος και παράλληλα να δώσουν τρόπο και μεθοδολογία προσέγγισης της αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να καθοδηγηθούν οι μασέρ και όχι μόνο, όλων των ειδικοτήτων. (Φυσιοθεραπευτές, Αισθητικοί, Εναλλακτικοί, αυτοδίδακτοι , Ιατροί, Νοσηλευτές, οστεοπαθητικοί, ομοιοπαθητικοί, Βοτανοθεραπευτές, Αρωματοθεραπευτές, κ.α.)

Μισαηλίδης Νίκος

Ελεύθερο για αναδημοσίευση , είτε πλήρως είτε τμήμα του , με αναφορά στην πηγή είτε και ανώνυμα. Η ελευθερία της γνώσης είναι αγαθό πολιτισμού και όχι προϊόν μάρκετινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου