Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τεχνικές μάλαξης προσώπου Β μέρος


Τεχνικές μάλαξης προσώπου
Rejuvance

2η φάση . Επαναλαμβάνουμε την ίδια πορεία στις ζώνες του προσώπου με βαθύτερη πίεση , ενώ ο ρυθμός είναι τέτοιος ,ώστε να πιέζουμε στην εκπνοή του δέκτη. Ο συντονισμός είναι σημαντικός για τα οφέλη της τεχνικής σε συναισθηματικό επίπεδο. Όταν η πίεση εφαρμόζεται στην χρονική διάρκεια της εκπνοής τότε γίνεται αποδεκτή η ενέργεια της πίεσης , ενώ στην αντίθετη περίπτωση , δηλαδή στην εισπνοή, έχουμε την ασυνείδητη αντίδραση προς την κατεύθυνση της πίεσης με συνέπεια μικρότερο όφελος από την τεχνική.

3η φάση περιλαμβάνει την ειδικευμένη πίεση σε κάθε μυ ξεχωριστά με διάφορες λαβές, με χρήση του αντίχειρα, των  δακτύλων ,με  τσίμπημα, με χρήση φάλαγγας, αλλά και παλάμη. Η πίεση αυτή την φορά ακολουθεί κατεύθυνση παράλληλη με την κατεύθυνση των μυϊκών ινών του κάθε μυός. Έχουμε πορεία από την έκφυση προς την κατάφυση ή αντίστροφα και όχι εγκάρσια στην πορεία του μυός. 
Είναι η φάση που αυξάνουμε τον μυϊκό τόνο και επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα σε ότι αφορά την σύσφιξη και εξάλειψη ή μείωση των ρυτίδων έκφρασης . Ειδικά σε μυϊκές ομάδες που τεμπελιάζουν (δεν ασκούνται αρκετά στην καθημερινότητά μας και ατροφούν) η παθητική αύξηση του μυϊκού τόνου είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία τους.
Και άλλες τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν και να φέρουν παρόμοιο αποτέλεσμα, όπως ηλεκτροβελονισμός, παθητική ηλεκτροθεραπεία των μυών του προσώπου κλπ


4η φάση . Περιλαμβάνει την πίεση των θεραπευτικών βελονιστικών σημείων του προσώπου. Εδώ πλέον επεμβαίνουμε στην συνολική κατάσταση του σώματος μια που στο πρόσωπο υπάρχουν αρκετά ανακλαστικά σημεία και έτσι είναι μια μορφή ρεφλεξοθεραπείας – Σιάτσου με τα ανάλογα οφέλη.
5η φάση , είναι η φάση της ενίσχυσης του αποτελέσματος με άλλες τεχνικές που συμπληρώνουν τα προηγούμενα , όπως βεντούζες , πέτρες, πουγκιά, αιθέρια έλαια, μάσκες πρόπλασμα, καλλυντική φροντίδα κλπ. Δεν είναι φάση απαραίτητη αλλά προαιρετική .

Περισσότερα για κάθε φάση σε επόμενες αναρτήσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρω  ότι η τεχνικές μάλαξης προσώπου είναι , όπως και κάθε είδους μάλαξης , εξατομικευμένο πρόγραμμα που δεν χρειάζεται να ακολουθεί συγκεκριμένη ροή που σας δίνει ο κάθε "Δάσκαλος". Κάθε μασέρ - εφαρμοστής , έχει τον δικό του τρόπο και πρέπει να έχει , την γνώση για να αναλύσει τις πληροφορίες που δέχεται από τον δέκτη του ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο πρόγραμμα μάλαξης , με την ανάλογη ροή και επιλογή κινήσεων και τεχνικών. 


Ελεύθερο για αναδημοσίευση , είτε πλήρως είτε τμήμα του , με αναφορά στην πηγή είτε και ανώνυμα. Η ελευθερία της γνώσης είναι αγαθό πολιτισμού και όχι προϊόν μάρκετινγκ.


Για ιδιάιτερα μαθήματα σε τεχνικές μάλαξης προσώπου ζητήστε πληροφορίες στο salvialessons@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου